Solo-uitstalling: 27 Mei – 12 Junie 2021

Media-vrystelling

Sy vind uitbundige inspirasie waar sy skuil in Tafelberg se skaduwee

Hermien van der Merwe kry haar inspirasie uit die rykdom van flora op die verfdoek Tafelberg waar sy die skadukant van hierdie unieke berg opsoek omdat die lig hier meer gedemp is en die kleure van haar onderwerp baie dieper.

Dit is hierdie skadukant van die berg wat haar die meeste inspireer en waaruit haar solo-uitstalling se diep palet ontwikkel het. “Shelter in the shadow” is die naam wat sy gekies het vir haar nuwe reeks unieke skilderye wat hul oorsprong in 2020 se grendeltyd gehad het.

“Ek het sterk, diep kleure gekies en met uitbundige kwashale die diep gevoelens van vrees en onsekerheid wat ek ‘n jaar gelede ervaar het, probeer uitbalanseer. Ek wou in my kuns “oorvloed” uitroep in tye van nood en gebrek – ‘n skrille kontras in onsekere tye.

Vir Hermien was haar motivering om aan elkeen wat na haar skilderye kom kyk, plesier, kleur, skoonheid en uitbundigheid in hul lewens te gee. “Om aan hulle wat daarna kyk, hoop te gee,” sê sy.

Soos altyd, is die Kaapse fynbos haar inspirasie waar sy gereeld die berg se vele stappaadjies verken – opsoek na nuwe kleure, teksture en kontraste vir haar volgende verfdoek wat altyd gereed staan. In haar jongste uitstalling het sy effe afgewyk van die presiese kleure en vorms van fynbos omdat sy vryheid wou uitbeeld met lewendige kleure en sterk kontraste.

Die uitstalling het ook op geestelike vlak vir Hermien groot betekenis. “In die afgelope jaar het ‘n diepe waarheid in my weerklink: ‘wie in die skuiling van die Allerhoogte woon, sal rus vind in die skadu van die Almagtige’. Ek skuil in die skaduwee, daar waar ek kan stadiger loop en dinge van naderby kan aanskou.”

Hermien se solo-uitstalling het vanjaar ‘n splinternuwe formaat. Die uitstalling – wat op 27 Mei 2021 in Welgemeend, Kaapstad open – strek oor 17 dae om kleiner groepe mense te akkommodeer.

Sy beplan verskillende geleenthede gedurende hierdie tyd: Twee openingsaande; ‘n ontbytoggend saam met haar en ‘n daglange linodruk-werkswinkel. Die uitstalling sluit af met ‘n kuns- en kunsflyt mark by Welgemeend.

Kyk na die kalender (kliek hier) vir meer inligting en volg die skakels vir besprekings. Al die besigtigingstye is op die kalender. Kontak Hermien direk by hermien@hermien-art.co.za of 083 7044 734 om ‘n besigtiging vir ‘n ander tyd te reël.