Jannie van die week is Lara Pieterse in Graad 4. Lara en haar gesin is die mees getroue herwinnaars oor die laaste 3 jaar. Sy ontvang ‘n R100 Col’Cacchios geskenkbewys, maar ook ‘n Liewe Aarde inkopiesak. Lara, ons wil vir jou en jou ouers baie dankie sê dat julle so fluks herwin! Hou so aan.
Dis wonderlik as ons herwin, maar nog voor herwinning moet ons probeer om ons aankope te verminder. Tweedens moet ons herwinbare materiaal hergebruik waar moontlik en eers derdens kom herwinning. In Engels die drie R’e: Reduse, Reuse, Recycle
Het julle geweet? Plastiek vergaan nooit nie. Dit word miskien deur die son opgebreek in baie klein stukkies, maar hierdie klein stukkies vergaan nie! Dit word wel deur diere geëet en beland m.a.w. so in ons voedselketting. Ons ‘eet’ dus uiteindelik hierdie plastiek wat ons so maklik aankoop en nie tweemaal oor dink nie. Ons moet almal poog om plastiekverpakking te verminder – gaan maak gerus ‘n draai by Nude Foods:
plastic-free grocery http://nudefoods.co.za/
Besoek die volgende webblad vir ouilik inligting oor bg:
www.onegreenplanet.org/crushplastic